STM valmistelee lakimuutosta, jonka avulla myös farmaseutit voivat antaa rokotuksia apteekilla

Sosiaali- ja Terveysministeriö valmistelee asetusmuutosta, jonka myötä lähihoitaja tai farmaseutti voi antaa rokotuksia. Apteekkien henkilöstön osaamista pyritään hyödyntämään entistä enemmän osana sosiaali- ja terveydenhoitoa.

Asetusmuutos on tervetullut ja palvelee potilaita hyvällä, modernilla tavalla. Rokotepisteellä uskomme vahvasti myös farmaseuttien sekä muiden ammattilaisten kykyyn tarjota turvallisesti rokotuksia potilaille erillisen lisäkoulutuksen turvin. Farmaseuttien lakisääteiseen velvollisuuteen kuuluu jo entuudestaan lääkeneuvonnan antaminen myös pistettävien lääkkeiden kohdalla.

 Farmaseutin koulutukseen kuuluva osaaminen lääkeaineista on erityisen hyödyllistä, kun sitä sovelletaan rokotuksiin liittyvään lisäkoulutukseen, minkä avulla rokottavalle farmaseutille voi kehittyä erityisosaaminen rokottamiseen apteekin terveyspisteellä.

Suomen Rokotepiste Oy mahdollistaa farmaseuttien toteuttamat rokotukset apteekilla

Yrityksellämme on noin vuoden mittainen kokemus terveyspalveluiden tuottamisesta apteekeissa. Rokotepiste mahdollistaa Apteekin rokotetoiminnan nopean ja laadukkaan aloituksen. Lakimuutoksen myötä rokotteet voidaan tarjota apteekin asiakkaille apteekin omalla farmasiahenkilökunnalla.

Huolehdimme farmaseuttien rokotekoulutuksesta ja perehdytämme farmaseutin laadukaaseen rokotustoimintaan. Tarjoamme farmaseuttien rokotuksen tueksi päivystävän hoitajan sekä vastuulääkärin toiminnalle. Toimintamalli mahdollistaa farmaseutin työskentelyn itsenäisesti ammattimaisena rokottajana apteekilla kuin apteekilla.

Jaa tämä artikkeli

Uusimmat artikkelit

Ajankohtaista

Terveyspisteen perustaminen

Terveyspisteen Perustaminen: Avain Onnistuneeseen Apteekkipalveluun Terveyspiste tuo apteekkiisi kokonaisvaltaisen terveyspalvelun konseptin, joka erottuu kilpailijoista tarjoamalla matalan kynnyksen terveyspalveluita suoraan asiakkaillesi. Terveyspisteessä asiakkaasi voivat nauttia monipuolisista

Ajankohtaista

Farmaseuttien rokotekoulutus

Farmaseutit voivat tarjota rokotuksia apteekeilla keväästä 2024 alkaen. Lausuntovaiheessa olevan asetusmuutoksen nojalla farmaseutit voivat toimia rokottajana yli 18-vuotiaille. Apteekki tarvitsee toimintaa varten mm. terveyspisteen ja vastuulääkärin. Rokotusten